Kunstig intelligens blir populært - ny era

Fra jobbens gruppe for kunstig intelligens, i 2023:

Her er en veldig interessant artikkel om det som skjer i USA innen utviklingen av kunstig intelligens. Dessverre havnet den bak en betalingsmur.

    Det nye gullrushet – E24 - SAN FRANCISCO (E24) Kunstig intelligens har skapt en ny giv i tek-industrien, som sammenlignes med internetts begynnelse. Noen håper teknologien kan bidra til å løse menneskehetens største probleme...

Min kommentar:

Jeg har ikke lest artikkelen, men gjør meg noen korte observasjoner.  Jeg har vært i bransjen i 30-40 år, som en blanding av systemutvikler, -arkitekt, -designer, -administrator.

Uavhengig av hva det er for noe, er det viktig for menneskeheten å ha nye store satsningsområder.  De gir spennende muligheter.  Jeg ser at nå er "Sky" forbigått av "AI".  Men frykt ikke.  Om kort tid vil det dukke opp noe annet, kanskje en underdel av AI, kanskje noe helt annet, som gir "mange ukjente muligheter".  Et blikk på teknologiske konferansers temaoversikt gjennom årene vil vise veldig mange felt som har vært spennende.  Jeg er imidlertid enig med Bill Gates om at AI vil være et stort girskifte.

Mønsteret har gjerne vært at det tar 5 år eller mer fra det skjer forskning til det kommer produkter, så nye 5 år for å etablere gode produkter, så 5 år for å trenger helt gjennom industrien.  Det blir spennende å se hva folk finner på.

Men samtiden er kanskje litt eksepsjonell.  Aldri før har det vært så mange som parallelt får tilgang til nyheter (takket være mobiler og høy grad av internettbruk), aldri før har kunnskapstørsten vært større (høyeste andel kunnskapsarbeidere noensinne?), og aldri før har vippepunktet vært mer kritisk (ai kan erstatte mange ulike typer jobber - eller skyve grensen mer mot automasjon; de som finner informasjon, de som sammenstiller, sammenligner, og presenterer informasjon).

Pr. i dag er det ingen som kan si hvor langt inn i samfunnet dette griper inn.  Sist jeg hørte slike ord var på tidlig nittitall, da web kom.  Noen klarer kunststykket å gripe det nye raskt, de fleste vil bruke lenger tid.  Det er en kostnad ved å bruke mye tid på speiding, å være på "bleeding edge".  Det er nok mest økonomisk å ligge et stykke bak og høre på andre erfaringsrapporter, og ta ting i bruk når det er klare bevis på nytte, både økonomisk og kvalitetsmessig.

Populære innlegg fra denne bloggen

5 generations of computer languages

Stupidly simple API code

Application sculpture